SABIES QUE... els regatistes fan reparacions a bord?

 

Abans de sortir els regatistes fan cursos meteorologia, electrònica, informàtica, telecomunicacions, mecànica, veleria, treball amb fibres sintètiques, primers auxilis, tàctica de regates, etc. 

A més, els navegants en solitari o a dos han de ser polivalents i conèixer el disseny de cada peça, els materials que la constitueixen, les càrregues que suporta… Sovint, l'opinió de l'equip de terra davant un problema serà crucial.

El desgast i portar el vaixell al límit durant 3 mesos fan que les coses es trenquin o s’espatllin. Una de les pitjors avaries és que fallin els generadors o el motor. Sense energia, els instruments no funcionen, el pilot automàtic perd eficiència, i més greu encara, la potabilitzadora deixa de produir aigua per al consum. 

Però l’avaria més greu però és la ruptura del pal, ja que és molt difícil reparar-lo exitosament i que el vaixell segueixi sent competitiu. Resulta evident doncs, que si el pal es trenca, s’abandona la regata. Aquest ha sigut el cas de l'equip Hugo Boss durant aquesta edició 2014/15