NORMES DE SEGURETAT AL MAR

Tothom que participa en la BWR coneix i sap molt bé el significat de les següents sigles (CIS,el RIPA i la IALA) són els reglaments, les normes de seguretat al mar. Els nostres alumnes de 1r Eso des de la matèria de llengua catalana s'han posat en la pell dels regatistes i han imaginat un relat curt on ells eren els protagonistes d'una anècdota relacionada amb les mesures de seguretat, equipament obligatori del vaixell i d'altres. Les sessions que hem dedicat han estat una prèvia per conèixer els sistemes de seguretat, durant la qual s'ha consultat la informació que ofereix la web de BWR dins del programa educatiu.Professora de llengua catalana, Sílvia Monzó.Aquí teniu una bona mostra del que han fet:SEGURETAT AL MAR            Aquell estiu vaig assistir a un club de navegació amb classes personalitzades a Benidorm. Va ser la millor experiència de la meva vida, al principi em pensava que la navegació era un esport més, però m'ho vaig passar molt bé!            El primer que ens van ensenyar van ser les regles de navegació i les recomanacions, com per exemple: "s'ha de tenir llicència per navegar". Després de tot el protocol, vam començar a aprendre a dominar un vaixell i aprendre tècniques de navegació.            La primera pràctica va ser molt especial, ens vam fixar en el cel abans de marxar, és una norma molt important i obligatòria, feia un dia preciós. Ens van ensenyar a accelerar i a frenar, a tensar les veles i a llençar bengales. Vaig aprendre molt ràpid. De tot això ja fa un any.             Actualment m'he interessat  bastant per la vela. Aquell estiu em va agradar tant que vaig començar a practicar pel meu compte, ja que la meva casa està a la vora del mar. Fins i tot he arribat a fer alguna regata i no he quedat gaire malament. De moment no he tingut cap accident nàutic, però per si de cas sempre estic alerta i compleixo les normes de navegació.