MISSATGE D'EN CONRAD COLMAN, SPIRIT OF HUNGARY!

Bon dia nois i noies,

Ens sentim una mica sols aquí, enmig del Pacífic Sud, mentre la resta de la flota ja ha passat el cap d'Hornos. Malgrat aquestes dures condicions, el cel està clar i la lluna il·lumina l'escuma de les ones enormes que ens envolten. Algunes són de la mida de petites cases, i fem surf sobre elles i després ens estavellem contra elles... És com si algú apagués la llum, i ens retrobem en la foscor per uns minuts (per sort els nostres portells són ultra sòlids!). Per intentar mantenir la proa del vaixell fora de l'aigua els dipòsits del darrere estan plens i també tenim algunes veles estibades a popa, a la coberta.

M'he despertat de seguida amb un crit de Nandor i he sentit una por atroç de veure’l a l'aigua (gairebé vaig perdre el meu co-skipper durant la meva última volta al món, i segueix sent un veritable malson). Per sort estava bé a bord, però lluitava per mantenir a coberta una vela, que una onada havia tret del seu sac i que perillava de caure a l'aigua. Hem estat força temps per recuperar la vela, sota una dutxa gelada. Ha estat un bon ensurt, que ens ha recordat que no tenim cap dret d’error aquí!

Quan passem el cap d'Hornos, d'aquí a uns dies, no haurem conquerit aquesta part del planeta. Acabem de passar el punt 'Nemo', el lloc més aïllat del planeta, a mig camí entre Xile i les illes Chatham (Nova Zelanda) en el sentit est-oest, i entre l'Antàrtida i les illes tropicals de Pitcairn al nord. Bé, entre una petita illa tropical i els gels del Sud, podem dir que no tindríem molts refugis possibles en cas de problemes, seria una mica com triar entre ‘Nàufrag’ de Tom Hanks (però sense Wilson) i les expedicions d'Ernest Shackleton! Fins i tot l'estació espacial internacional està més a prop de terra que nosaltres a alguns quilòmetres d'altura... Tenim per davant un bon i dur trajecte per escapar del Pacífic, però almenys és el que esperàvem tenir al menú. Bon profit!

Us deixem amb les proves d'aquesta setmana.. Bona proa!

Conrad Colman (Spirit of Hungary) 51°32.89'S 112°46.03'W

 

PROVES SETMANALS  ( PROVA 11):

Primària: Planeta mar Ésser humà   Navegació

Secundària: Planeta mar  Ésser humà    Navegació