MISSATGE DEL SPIRIT OF HUNGARY!

Havíem escapat de la zona de calmes on ens havíem quedat atrapats uns dies i començàvem a salivar amb les previsions meteorològiques que ens anunciaven 20 nusos per dimarts, però les coses s'han torçat una mica. Com les condicions serien una mica més dures, vam decidir fer algunes reparacions per atacar la nova part del viatge. M'havia adonat que hi havia algunes zones deteriorades en la vela major, així que em vaig preparar per posar uns pegats de Dr. Sail. L'operació no ens havia de treure més de deu minuts.

Hem estat més temps del previst perquè hi havia més zones deteriorades. A continuació hem pujat la major, suant però contents de la nostra feina. Just després de la maniobra, hem vist que la major no pujava fins al límit del pal. L'hem baixada i l’hem tornat a pujar, i ha tornat a baixar. Amb els prismàtics (sí, sí, el pal és realment alt!) hem pogut constatar que la drissa havia seccionat el tub del pal.

El nostre pal, de carboni, és molt resistent. Però la drissa és encara més forta! La drissa ha sortit de la politja i, sota tensió, ha seccionat 30 centímetres del tub del pal abans de bloquejar-se. D'aquesta manera no podíem ni hissar ni baixar la vela i, amb les condicions dels propers dies, hagués estat com no poder aixecar el peu de l'accelerador quan t'aproximes a una corba. Així que he hissat Nandor a dalt del pal perquè pogués tallar la drissa per desbloquejar-la. Ho ha aconseguit després d'alguns intents -durant l'acció jo he après algunes paraules noves en hongarès-. Després m'ha enviat la part seccionada a coberta i l'he reparada. Ara tenim la drissa per la part exterior del pal i passada per una nova politja.

Això sí, no podem hissar la major fins al límit, així que patirem amb vents lleugers. És bastant frustrant, no millorem des de l'inici de la regata. Tot i això, estem contents perquè hem estat eficaços, hem trobat una solució ràpida i hem evitat haver d'abandonar. El nostre duo ha funcionat bé.

Seguirem batallant... Tinc ganes d'arribar a la part en què tot vagi bé, espero que arribi aviat!".

Mentres us deixo amb les proves de la setmana..

36°53.31'S  21°41.71'W

Conrad Colman

PROVES DE LA SETMANA

PRIMÀRIA: Planeta mar Ésser humà Navegació

SECUNDÀRIA: Planeta mar  Ésser humà Navegació

Comentarios

We've read you message and we want to show how much we admire you gays. We think you are being so brave for what are you doing, we support you so don't give up!!!!
Fight until the end, hope is the last to lose. We believe that the most important thing is to enjoy the great experience that your're never gonna forget!!!

Best wishes!! Enjoy ang good luck!!!

Eneida