MISSATGE DEL ONE PLANET, ONE OCEAN & PHARMATON

Bon dia nois i noies,

Segurament alguns us haureu preguntat pel rumb que seguim des de fa uns dies. La nostra direcció, lluny d'apropar-nos al nostre objectiu immediat, el llegendari Cap de Bona Esperança, ens en separa i ens n'allunya. El motiu: l'anticicló de Santa Helena. Passats els doldrums, és el nostre següent obstacle meteorològic a sortejar.

Tres opcions són possibles en la teoria, una sola és viable en la pràctica.

La primera opció, la més curta i directa, és navegar amb rumb directe al Cap de Bona Esperança. Això comporta travessar l'anticicló pel bell mig, just on no hi ha gens de vent, i podem passar-nos-hi dies, setmanes, encalmats sense gairebé moure'ns.
La segona opció, una mica més llarga, implica navegar cap a Bona Esperança per la part est de l'anticicló -entre l'anticicló i la costa africana-. Aquesta ruta té bon vent, però és de cara i els IMOCA són poc amics de la cenyida. Això fa que fins al dia d'avui ningú que hagi intentat aquesta ruta hagi anat més ràpid que per...

la tercera opció: Navegar entre l'anticicló de Santa Elena i la costa sud-americana. Sens dubte és la ruta més llarga, però en la seva major part amb vents portants o del través que són les condicions en les quals els IMOCA 60 desenvolupen majors velocitats.

Així, encara que sembli que ens allunyem de la nostra destinació, no és més que una opció estratègica de fer un pas enrere per poder fer-ne quatre endavant. En això consisteix en gran part el nostre esport, no?: En l'estratègia i la presa de decisions, saber triar la millor ruta per arribar el més ràpid possible a la nostra destinació.

El temps dirà si aquest pas enrere guanyant oest per envoltar Santa Helena servirà per fer-ne després quatre cap endavant o no... Així que us deixo amb les proves per aquesta setmana i us anem informant dia rere dia!

Aleix

One Planet, One Ocean & Pharmaton
24º09'S 35º35'W

 

PROVES DE LA SETMANA

PRIMÀRIA: Planeta Mar   Ésser Humà   Navegació

SECUNDÀRIA:   Planeta Mar   Ésser Humà   Navegació