MISSATGE DE L'EQUIP RENAULT!

Bon dia nens  i nenes,

Aquest cap de setmana no he tingut ni un minut per a mi. El meu company Jörg m'havia convidat a passar un cap de setmana a l'aire lliure en el seu nou vaixell Renault Captur. Hem entrat en els doldrums, un lloc encantador, encara que fa una calor sufocant; no veiem el cel; grans núvols blancs i grisos arriben en qüestió de minuts i descarreguen aiguats; tot acompanyat de fortes ràfegues de vent; no hi ha ni un ànima, res de peixos, res d'ocells. Res. Però sí, és agradable!

Per arribar fins aquí hem hagut de navegar amb condicions força dures: vent portant amb l'espinàquer, dues trabujades en una nit negra, evidentment sense fars.

És físic, aquest esport. En cada canvi de bordada cal moure uns 600 quilos de material, entre veles i menjar.

Quant al menjar, és una bogeria. Els navegants mengem liofilitzats, així els anomenen. És el mateix que a casa (sí, sí), però en deshidratat. És a dir, en pols. Una mica d'aigua bullint, deu minuts d'espera i està a punt...

Bé, en resum, que em desvio del tema. Hem sortit per passar aquestes famoses calmes equatorials. Volíem experimentar un nou pas una mica més a l'est que el normal. Les informacions meteorològiques recollides en quantitat semblaven justificar aquesta ruta, i era el cas ahir diumenge al matí, en què navegàvem amb un bon vent portant.

Creiem haver trobat la sortida. Vent, canvi de vela, enrotllat del gennaker, J1 hissat. Una bona hora de maniobres... Una petita pausa i hop! El vent ha caigut per complet. Feia molt de temps que no posàvem el Codi 0... Ala! Codi 0 posat! (Quan un posa el Codi 0, és que no hi ha molt vent).

Com esteu veient els equips estem anant més ràpid del previst i s’ha batut tots els rècords comparat amb les altres dues edicions.

Així que com anem a tota vela, a vosaltres també us toca treballar una mica més, us deixo les proves de la segona i la tercera setmana!

SE03º33.70’S 27º55.82’W

 

PROVES DE LA SETMANA

PRIMÀRIA:        

Prova 2:  Planeta Mar    Ésser humà Navegació

Prova 3: Planeta Mar   Ésser humà Navegació

SECUNDÀRIA:    

Prova 2:   Planeta Mar Ésser humà Navegació

Prova 3:  Planeta Mar  Ésser humà Navegació

 

 

Comentarios

Imagen de projecteventall

est ficha me ha resultado bastante facil pero algunos ejercicios son complicados

Imagen de projecteventall

me ha resultado muy dificil por los tiempos meterologicos

M.A.T

Imagen de projecteventall

les fitxes m'han costat una mica pero m'agradat fer-ho he apres moltes coses que encara no sabia molt

Aquesta prova de la setmana ens ha resultat força fàcil ja que el curs passat a segon de l'Eso ja van tractar a socials el tema de les embarcacions al llarg de la història i sobretot van fer tot una cerca del que la "COCA". Per tant ens han servit per repassar el que havien estudiat el curs passat! Ens ha fet Il·lusió que encara recordaven coses!