Missatge de GAES, centres auditius!

Bon dia nens i nenes!

 

Per fi hem sortit de sota el 'monstre' que ens ha fet patir durant les últimes hores. Naveguem ara a la cua del front.

El primer xàfec va arribar amb la puntualitat prevista, i com acostumen, amb una intensitat superior a l'esperada. Navegàvem ja amb poca vela, amb una configuració amb la qual portem fins a 28 nusos (vela A7 a proa i un ris a la major). I en arribar el núvol -en aquells moments jo estava dormint- sento el maleït: "Annaaaaaaaaaaaaa suuuuuuuuurt".

Miro la pantalla del vent i... ostres, 47 nusos! Surto el més ràpid possible i veig el Gerard sota la calamarsa portant la canya concentradíssim per evitar perdre el rumb i el control del vaixell en aquesta situació tan delicada. Dic: "tranquil, ja enrotllo sola" (posar el pilot automàtic quan vas en aquestes condicions no és prudent). 

Penso en enrotllar aquesta vela amb totes les meves forces. Li començo a donar al coffee (teniu en compte que 2 minuts abans estava completament adormida) i jo mateixa em quedo al·lucinada de la velocitat a la qual giro el winche, i em dic: "Ho veus Anna, en situacions extremes surten forces d'on no n'hi ha ".

Així que segueixo, i segueixo, i segueixo... fins acabar amb l'última mica de força que em queda. "Ja estarà enrotllada", penso. Miro entre la calamarsa que amb prou feines em deixa veure, i res, ni mitja volta. El cap de l'enrotllador estava trencat. Una ruptura més per afegir a la llista!

Per sort el xàfec va passar ràpid. Vam canviar la vela i vam esperar l'arribada de la nit. I quina nit! Un espectacle d'onades i vent."

 

Per cert, els nostres companys de l'equip Spirit of hungary han colisionat amb un OFNI, sabeu que és?

 

Cada dia és una experipència diferent a bord de l'IMOCA i per fi hem arribat al Cap de Leewin!

 

i per celebrar-ho amb tots vosaltres us deixem les proves de la setmana...

 

Anna  47°07.72'S 123°59.77'E


PROVES DE LA SETMANA:

Primària: Planeta mar  Ésser humà   Navegació

Sencundària:  Planeta mar Èsser humà   Navegació