MISSATGE DE CHEMIÉES POUJOULAT!

Bon dia nois i noies!

Estem al davant de la regata, amb 2.100 milles restants cap a l'esperat Cap d'Hornos, que podríem creuar el 24 de febrer, continuem tenint vent fort i esperem una altre ratxa de 35 nusos per aquesta tarda, així que gairebé tota la flota està aprofitant bons vents de l’oest.

Em aprofitat el bon temps per fer una revisió general, ja que el Neutrogena torna a salpar i és veritat que tenim una petita distància d’avantatge, i per sort naveguem bastant còmodes!

Tota la flota de la Barcelona World Race navega entre l'oceà Índic i el Pacífic, entre les latituds 43 i 51ºS, però el fred sembla no ser el mateix que abans. Per això, una de les nostres principals preocupacions és el canvi climàtic. A causa d'aquest fenomen, al Gran Sud hi ha més gel flotant que es desprèn de la banquisa antàrtica.  

Nosaltres ens estem apropant a la meitat del Pacífic i de moment no hem vist cap iceberg, la sensació és de seguretat. Sincerament, m'agrada la solució que ha escollit la Barcelona World Race de posar una zona d’exclusió. Així, sabem exactament on som i amb què juguem. És molt més concret i crec també que, per als seguidors de la regata, és molt més realista. No és una línia amb dos punts dels quals n’has de tocar un. És una zona on no pots anar. El que és simple funciona!

Des d’aquí em despedeixo, bon vent i us deixo amb les proves d’aquesta setmana!

51°00.82'S 142°29.62'W

Jean Le cam

 

PROVA 8

Primària:         Planeta mar   Ésser humà    Navegació

Secundària:     Planeta mar   Ésser humà    Navegació