De l'aventura a l'esport..

El desig d'explorar noves terres va moure als més antics navegants a solcar els oceans del planeta. Redescobrir i simplement navegar pels oceans va ser la meta d'altres navegants, els aventurers oceànics. Però, Qui va ser l'aventurer que va decidir donar la primera volta al món en solitari? Quants dies va trigar? Quan es va celebrar la primera regata de volta al món? En quin tipus de vaixells?

L'esport de la vela es va iniciar amb el rei Carles II d'Anglaterra quan, al segle XVII, va començar a navegar per plaer en un jaghte holandès: el Mary. Però pel que fa a les regates oceàniques, entre 1850 i 1900 es van celebrar més de 45 regates de travessia de l'Atlàntic. En 1866, es va fer la primera regata amb goletes des dels Estats Units fins a Europa.

Pel que fa a les regates oceàniques, entre 1850 i 1900 es van celebrar més de 45 regates de travessia de l'Atlàntic. En 1866, es va fer la primera regata amb goletes des dels Estats Units fins a Europa.

I no va ser fins a finals del segle XIX que Joshua Slocum amb 51 anys,  va ser el primer navegant a donar la volta al món a vela en solitari. Era d'origen canadenc i havia estat capità de clíperes.Con l'arribada del vapor i retirat a terra, Slocum va decidir arreglar el 1895 un vell pesquer 11.2 metres aparellat com una yola, el Spray, per fer la volta al mundo.Zarpó de Boston a bord de l'Spray, i va arribar a Newport després de navegar més de 46.000 milles durant 3 anys, 2 mesos i 2 dies.

Aquí podeu trobar molta més informació..