Babord o estribord?

“No podrien dir esquerra i dreta com tothom?” Aquesta és una de les preguntes-queixa que van anar sortint quan ens vàrem endinsar en el complicat món de la terminologia marítima. Va semblar que potser seria interessant abordar aquest tema presentant-lo com un joc. I així ho vàrem fer. “A veure qui l’endevina!” Tret d’algunes paraules més rebuscades per a nosaltres, que som una mica de terra endins, s’ha d’admetre que déu-n’hi-do de la quantitat d’encerts.

I, com que una cosa en porta a una altra, tot consultant el diccionari de nàutica de Termcat, ens vàrem fixar que hi ha un número important de diccionaris on-line que són específics de diferents famílies professionals. Segur que més d’un dia els utilitzarem.

Termcat

Finalment,  vàrem mirar un vídeo a on es veu com es construeix l’Acciona Imoca 60 100% EcoPowered.  Abans del visionat es va fer una pluja d’idees per tal de saber quins eren els seus coneixements sobre el tema. En saben força! Després de veure el vídeo tothom va estar d’acord que allò que més els havia sorprès havia sigut el forn. Un forn per a un vaixell que té la llargada d’un autocar! Si a algú li interessa veure’l, aquest és el link “Construcció Acciona”

Us el recomanem!

 

Des de la matèria de Ciències Socials, l’alumnat de 4rt d’ESO de l’IE Sant Jordi (Navàs)

Comentarios

Imagen de PE_BWR

M'ha agradat molt el vídeo de la construcció de l'acciona!! em sembla molt interessant! Molt bona Aportació, gràcies.