Activitat de presentació de la Barcelona World Race

Dijous 4 de desembre del 2014

Aquest curs 2014-15, des de l'Aula Oberta treballarem continguts relacionats amb la “Barcelona World Race” (BWR) i intentarem seguir la cursa real i explicar-vos l'organització i el funcionament a partir d'una xerrada que vam rebre per part de dues noies de l'Escola Vela Mataró. En aquest sentit, els alumnes d' Aula Oberta de la nostra escola van anar a l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp. La Barcelona World Race consisteix a fer una carrera per tot el món amb un veler de 29m d'eslora amb 2 persones durant 3 mesos passant per tots els oceans.

Des de l'Aula Oberta d'Ordino vam preparar una sèrie de preguntes:

P. Hi ha molts accidents? De quin tipus? Com reben l'ajuda?
R. De moment no ha mort ningú però sí accidents com poden ser mecànics. En aquest sentit, han d'estar formats per solucionar qualsevol problema tècnic excepte el mastil que si es trenca hauran d'arribar-se a port seran penalitzats amb 48 hores. Només en cas d'emergència (tornada a port després d'un accident) podran utilitzar el motor.

P. Quina energia s'utilitza per fer anar els instruments?
R. Per fer anar els instruments fan servir les energies eòlica, solar, fòssil i hidràulica que es transformen en energia elèctrica.

P. On entrenen?
R. Els participants entrenen fent d'altres regates ( a València o Barcelona) amb un any o dos d'antelació.

P. Quin tipus de menjar porten?
R. Els participants porten menjar liofilitzat. Liofilitzar vol dir treure l'aigua dels aliments que hauran d'estar envasats en un recipient al buit.

P. Com fan les seves necessitats?
R. Els participants fan les seves necessitats en una galleda amb una bossa biodegradable. Aquesta bossa es llençarà al mar i s'acabarà desfent.

P. Quins estats d'ànim tenen durant la cursa?
R. Els participants quan arriben al Cabo de Hornos se senten feliços perquè pensen que estan apunt d'arribar. Malgrat encara tinguin un mes per arribar a port, els tripulants tenen la sensació d'estar arribant perquè aquest trajecte ja l'han fet de baixada.

P. Quins pensaments tenen quan s'acosten al Cabo de Hornos?
R. Per ells es un lloc molt emblemàtic, molt estret i perillós. És emocionant perquè senten que ja estan a prop de casa tot i que els queda un mes per endavant.

P. No se senten sols?
R. No, els competidors es tenen l'un a l'altre.

P. Quantes hores dormen al dia?
R. Els competidors dormen 3 hores i es van alternant la feina. Durant els 5 o 10 minuts que coincideixen abans del canvi de torn, aprofiten per posar-se d'acord sobre la velocitat i el rumb que hauran de seguir.

P. Que és el que més por els fa?
R. El que més por els fa es que se'ls trenqui algun material del vaixell que no es pugui reparar. Si se'ls espatlla la dessaladora també hauran de parar la competició. Sense aigua els participants no poden continuar.

P. Com arriben psicològicament i físicament després de la cursa?
R. Psicològicament, malgrat les dificultats, els participants ja pensen en preparar-se per la propera Barcelona World Race ja que és una cursa que dóna molta adrenalina. Físicament els costa caminar perquè passen molt temps en un vaixell poc estable i en arribar a terra noten que tot es mou al seu voltant.

Comentarios

Imagen de EASEO

Bon treball nois!

Imagen de EASEO

.

Imagen de EASEO

Molt bé!